HMB bygger äldreboende åt SBB i Västerås
Ängsgärdets äldreboende i Västerås. (Illustration: Axeloth Arkitekter)

HMB bygger äldreboende åt SBB i Västerås

Bostäder

8 december 2021

HMB Construction, en del av AF Gruppen, har tilldelats uppdraget att nyproducera 80 lägenheter i Ängsgärdets äldreboende i centrala Västerås.

Beställare är SBB och upphandlingen är utförd av Västerås Stad.

Kontraktssumman är 162 MSEK, exklusive moms. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad. Byggnadens stomme uppförs i en separat entreprenad av en annan entreprenör och HMB ska därefter färdigställa projektet med fasad, tak, installationer och invändiga arbeten.

Ängsgärdets äldreboende består av 80 lägenheter, gemensamma lokaler, personalutrymmen, café, tillagningskök och biutrymmen. Äldreboendet blir en del av en ny, central stadsdel med bostäder och centrumfunktioner.

– Vi ser fram emot att förverkliga Västerås Stads ambitioner att skapa fler bostäder för äldre och möta det ökande behovet både idag och i framtiden, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.

Projekteringen påbörjas inom kort. Byggstart sker sommaren 2022, med planerat färdigställande hösten 2023.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsätter 1,4 miljarder SEK (2020) och har 330 anställda.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se