H&M utökar i Gränbystaden

H&M utökar i Gränbystaden

Uthyrning

23 maj 2023

Atrium Ljungberg har förlängt och utökat hyreskontraktet med H&M i Gränbystaden i Uppsala.

Den nya butiken, som även kommer att innefatta konceptet H&M HOME, blir närmare 2 500 kvadratmeter och beräknas vara helt färdig hösten 2023.

H&M har funnits i Gränbystaden sedan drygt 25 år tillbaka. Butiken renoveras nu och utökas med ytterligare 250 kvm för att erbjuda en modern och inspirerande butiksupplevelse. Utbudet för dam utökas på gatuplan medan barn och herr samlas på plan 2. Samtidigt adderas det populära heminredningskonceptet H&M HOME, ett designdrivet globalt inredningsvarumärke som erbjuder modern inredning och hemaccessoarer för alla stilar och rum. I den nya butiken kommer det även att erbjudas Budbee-skåp samt självscanningskassor.

– Vi är väldigt glada att H&M väljer att såväl utöka som addera HOME-konceptet hos oss i Gränbystaden. Det blir ett starkt tillskott till vårt inredningserbjudande som idag bland annat består av Mio möbler, Cervera, Hemtex och Lagerhaus, säger Veronica Rudfelt, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

– Vi fortsätter att investera i våra fysiska butiker. Vi vill erbjuda våra kunder i och runt Uppsala en upplevelse som anpassas efter deras förväntningar och behov, och ombyggnationen i Gränbystaden är ett steg framåt på den här resan. Vi utökar bland annat ytan, vårt sortiment med H&M HOME samt digitala lösningar som bidrar till en smidigare upplevelse för kunderna. Vi är glada över att kunna satsa på denna butik och fortsatt göra det runt om i landet med många spännande nyheter under de kommande åren, säger Therese Gunnarsson, Expansion Manager Region North Europe på H&M.

Gränbystaden och närliggande områden är den mest expansiva delen av Uppsala och beräknas inom några år vara helt integrerad med innerstaden. Här pågår utveckling av såväl bostäder som kontorsfastigheter, idrottsanläggningar och vård. Gränbystaden är en av Sveriges största handelsplatser med mer än 160 butiker, service och restauranger. Handelsplatsen omsätter närmare 3,5 mdkr och har cirka 10 miljoner besökare varje år.

Hyresavtalet med H&M är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se