Hittills dyraste bostaden i Karlatornet såld

Hittills dyraste bostaden i Karlatornet såld

Transaktion  

7 juni 2017

Nyligen såldes en av Skylevel-lägenheterna i Karltornet. Hittills den dyraste, inte bara i tornet, utan även i Göteborg.

 

Försäljningen av lägenheterna i Karlatornet har börjat. Och nyligen såldes en av de bostäderna som ligger högst upp i tornet till ett rekordpris. Lägenheten ligger på våning 66 av 73, rapporterar GP. Den är 180 kvadratmeter stor och fick vid försäljningen ett kvadratmeterpris på 131 000 kronor.

Köparen från för denna summa fem rum och kök, varav fyra sovrum där ett av dom har utgång till en cirka tio kvadratmeter stor balkong. Bostaden har även tre badrum och ett skafferi med vinkylar.

Detta gav ett slutpris på hela 23 700 000 kronor vilket är ett rekord både för tornet och även för Göteborg. Snittpriset i Göteborg är i normala fall 60 000 kronor per kvadratmeter och det nu slagna rekordet för staden var en etta på 18 kvadratmeter på Kungsportsavenyn som gick för 168 056 kronor per kvadrat.

Det var mäklaren Julia Eldh som sålde lägenheten tillsammans med Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York.

– Det är oerhört kul att få förtroendet att få sälja i den här prisklassen. Kunderna i den här prisklassen är extra medvetna, de har varit inne i fastighetsmarknaden en längre period, de vet vad de kan förvänta sig. Det kräver att jag är extra noggrann och påläst. De förväntar sig god service och bra svar från mig som mäklare, säger hon till GP.

De som bor i en sådan här bostad betalar inte bara för själva lägenheten utan även för en del service utöver det vanliga. I priset ingår även fri tillgång till gym, yogarum, pool och spa.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se