Höganäs växer – får nya hyresrätter

Höganäs växer – får nya hyresrätter

Bostäder

16 januari 2020

Den 20 januari är det dags för det första spadtaget för hyresrätter i Höganäs. Allt ska vara klart 2021.

Med och tar det första spadtaget är Peter Schölander, kommunstyrelsen ordförande i Höganäs, Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen och Johanna Quist, Byggmästar´n Skåne.

– Riksbyggen är glada för att kunna bidra till tillväxten i Höganäs kommun genom att tillföra fler bostäder. Nu ser vi fram emot att starta bygget av nya hyresrätter i kvarteret Släggan som kommer att bli attraktiva för bostadssökande i Höganäs, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

De nya bostäderna kommer få storlekarna 1-3 rum och kök. Inflyttningen är beräknad att kunna ske under försommaren 2021. Bostäderna uppförs i punkthus med tegelfasader och byggs för att klara hållbarhetskraven för Miljöbyggnad Silver och kommer att ha solpaneler. Merparten av lägenheterna kommer att få balkong eller fransk balkong.

I Höganäs bygger Riksbyggen även seniorbostadsrätter. Vid den före detta idrottsplatsen Julivallen bygger Riksbyggen 49 seniorbostäder i Bonum Brf Idrottsplatsen med beräknad inflyttning våren 2020.

– Riksbyggen har ett mycket bra samarbete med kommunen i Höganäs och vi ser fram emot att under en lång tid vara med och bidra med fler bostäder, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se