Hemsö köper fastighetsportfölj om 285 miljoner

Hemsö köper fastighetsportfölj om 285 miljoner

 

23 oktober 2015

Hemsö köper en fastighetsportfölj bestående av ett äldreboende och tre skolfastigheter belägna i Nacka, Stockholm och Sollentuna. Värdet av fastigheterna är 285 miljoner och säljare är Landsort Care 2 AB.

Det förvärvade äldreboendet är beläget i Nacka, två av skolfastigheterna ligger i Sollentuna och den tredje skolfastigheten ligger i Stockholm. Hyresgäster är Attendo Sverige AB, Vittraskolorna AB samt Tornadoskolan AB och tillsammans är den återstående genomsnittliga hyrestiden 11 år. Total uthyrningsbar yta uppgår till 11 000 kvadratmeter.

- Vi ser förvärvet av de fyra fastigheterna som ett värdefullt tillskott till Hemsös bestånd av samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, säger Hemsös VD Per Berggren.

De förvärvade fastigheterna är del av Nacka Sicklaön 12:9, Stockholm Piloten 2, Sollentuna Träbjälken 16 samt del av Sollentuna Sjöberg 7:4. Hemsö tillträder fastigheterna den 5 november i år.

Visste du att vi har en konferens som tar upp Solna Stads fastighetsutveckling? se konferens: Solna Stad 2030: Utvecklingspotential om 74 miljarder .

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Hemsö