Hemsö förvärvar förskolor i Stockholm för 120 miljoner

Hemsö förvärvar förskolor i Stockholm för 120 miljoner

Stadsutveckling

27 februari 2014

Hemsö har träffat ett samarbetsavtal med Turako i syfte att utveckla förskolor i Stockholm med kranskommuner. Avtalet uppgår till ca. 120 miljoner.

Hemsö har träffat ett samarbetsavtal med Turako Fastighets- utveckling i syfte att utveckla förskolor i Stockholm med kranskommuner. Den första förskolan är färdigställd och avtal är tecknat för ytterligare tre förskolor som kommer att byggas under 2014/15.

Samarbetet med Turako möjliggör att Hemsö kan bistå Stockholm och dess kranskommuner med nyproducerade förskoleenheter på strategiska platser, något som i många fall är en förutsättning för annan bebyggelse.

"Etablering av strategiskt lokaliserade förskolor utgör en liten men mycket viktig del i samhällets infrastruktur", säger Per Berggren, VD för Hemsö.

För mer information om förvärv och finansering av fastigheter, se även konferens om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter.

Avtalet mellan Hemsö och Turako Fastighetsutveckling uppgår till ca 120 miljoner. Den första förskolan tillträds i februari 2014.

World in Property

Källa:

Pressmeddelande Hemsö, 

För övrig information, kontakta: 

Per Berggren, VD för Hemsö, Tel:08-501 170 01, Email:per.berggren@hemso.se