Hemfosa toppar med ny chef Foto: Hemfosa

Hemfosa toppar med ny chef

Personnytt

19 juni 2019

Nu ska Hemfosa öka expansionskraften i bolaget. Med hjälp av en nyrekrytering och en skarpare närvaro hoppas de på stora bolagsresultat.

Essi Sten har rekryterats som ansvarig för Hemfosas verksamhet i Finland. Hon har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom fastighetssektorn och kommer närmast från rollen som Country Manager och Head of Asset Management för PATRIZIA Finland Oy.

Essi Sten tillträder efter sommaren. Med egen närvaro på plats i Finland kommer Hemfosa att accelerera satsningen på tillväxt den expansiva finska marknaden för samhällsfastigheter.

Essi Sten kommer närmast från rollen som Country Manager och Head of Asset Management i det internationella fastighetsbolaget PATRIZIA Finland Oy, där hon varit verksam i tre år.

Tidigare har Essi bland annat varit fastighetsutvecklingschef för Certeum Oy, Director of Real Estate Funds för Sponda, Oyj och Vice President of Real Estate Investment i Avara Suomi Oy. Essi är 46 år och har en Executive MBA-examen från Aalto universitet och juristexamen från Helsingfors universitet.

– Vi är nöjda att vi lyckats rekrytera Essi Sten som ansvarig för Hemfosas finska verksamhet. Vi etablerar därmed egen närvaro på den expansiva finska marknaden och får tillgång till Essis breda branscherfarenhet och marknadskännedom. Det är ett viktigt steg för att accelerera vår satsning på Finland där vi ser intressanta öppningar inom samhällsfastigheter, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se