Hemfosa tar CFO från Kungsleden
Foto: Hemfosa

Hemfosa tar CFO från Kungsleden

Personnytt

3 juli 2018

Senast i november kommer Hemfosa få chefstillskott. Den nye CFO:n tar också plats i bolagets ledningsgrupp.

 

Peter Anderson har rekryterats som ny CFO i Hemfosa och kommer senast i november 2018 att efterträda Karin Osslind, nuvarande CFO och medgrundare av Hemfosa. Peter Anderson har en gedigen erfarenhet från befattningar som CFO och Ekonomichef i fastighetsbolag.

Peter Anderson kommer närmast från rollen som Ekonomichef för Kungsleden. Tidigare har Peter bland annat varit CFO i ICA Fastigheter, Ekonomidirektör i Steen & Ström Sverige och arbetat som revisor i KPMG:s fastighetsgrupp. Han är 48 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Stor rekrytering

Vid tillträdet som CFO blir Peter medlem i Hemfosas ledningsgrupp. Karin Osslind kommer under en övergångsperiod att bistå Peter Andersson.

– Vi är mycket glada att vi tillsammans med Caroline Arehult, tillträdande vd i Hemfosa, lyckats rekrytera Peter Anderson som ny CFO i Hemfosa när Karin nu vill avsluta sin operativa karriär. Peter har en bakgrund och kompetens som passar mycket väl in i Hemfosa och den utveckling vi ser framför oss efter en tänkt delning av koncernen i två noterade bolag. Samtidigt vill vi tacka Karin Osslind för den ovärderliga roll hon haft i Hemfosa allt sedan bolaget bildades 2009 och för utvecklingen av bolaget sedan dess, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se