Hemfosa köper fastigheter för 280 miljoner

Hemfosa köper fastigheter för 280 miljoner

Transaktion

10 juli 2017

Bolaget har under veckan som gått köpt två stora fastigheter med långa hyresavtal för flera hundra miljoner.

Hemfosa förvärvar en fastighet på Olav Trygvasonsgate 4 i Tønsberg kommun med en total uthyrningsbar yta om 8 185 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 75 procent och utgörs av offentlig verksamhet med barn-, ungdoms- och familjedirektoratet, Bufetat, som den största hyresgästen.

Det totala hyresvärdet är cirka 9,5 miljoner norska kronor. Fastigheten tillträddes den 6 juli. Genomsnittlig återstående avtalstid är cirka fem år. I samband med den ökande närvaron i kommunen har Hemfosa rekryterat ytterligare en förvaltare i Tønsberg för att säkerställa hög servicegrad till bolagets hyresgäster.

- Tønsberg är en betydande och växande knytpunkt i regionen Vestfold Telemark. Hemfosa satsar kraftigt i Tønsberg, och genom utveckling av innovativa och attraktiva kontorslokaler, har vi starka ambitioner att bidra med tillväxt för området, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

Förutom denna har Hemfosa Fastigheter även förvärvat en fastighet, som idag inrymmer LHL Feiring Klinikk, i Eidsvoll kommun i Norge till ett underliggande fastighetsvärde om 160 miljoner norska kronor. Feiring Klinikken drivs av medlemsorganisationen, Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke. Säljare av fastigheten är LHL som i samband med transaktionen även har tecknat ett 15-årigt hyresavtal. Detta förvärv stärker ytterligare det redan etablerade samarbetet mellan Hemfosa och LHL.

Tillträde av fastigheten skedde den 6 juli 2017. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 16 000 kvadratmeter med en årlig hyresintäkt på cirka 12 miljoner norska kronor. LHL är hyresgäst till hela den uthyrningsbara ytan.

- LHL är glada över att Hemfosa blev köpare av fastigheten. Hemfosa äger även LHL-sjukhuset vid Gardermoen och vi har där igenom redan goda relationer med Hemfosa. Genom ett långvarigt sale & leaseback-avtal kan vi frigöra kapital för vidareutveckling, samtidigt som vi kan disponera den fastigheten på Feiring för nya verksamheter till förmån för LHL och det lokala samhället,  säger Frode Jahren, generalsekreterare på LHL.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Transaktion