Hemfosa expanderar i Göteborg Foto: Hemfosa

Hemfosa expanderar i Göteborg

Uthyrning

11 januari 2018

Fastighetsägaren skrev i slutet av förra året ett långt hyresavtal med Agility. Snart kommer de tillträda en fastighet i Arendal.

 

Hemfosa tecknande i slutet av december 2017 ett åttaårigt hyresavtal med Agility AB för uthyrning av en lager- och logistikterminal i Arendal, intill Göteborgs hamn.

Fastigheten som färdigställdes 2012 omfattar 20 000 kvadratmeter lokalarea samt 30 000 kvadratmeter utvändig yta och är belägen i ett attraktivt område för logistik i direkt anslutning till Göteborgs hamn.

– Det är med stor glädje som vi nu kan utöka vår kapacitet till 43 000 kvadratmeter i ett mycket attraktivt område. Under 2016 investerade vi i ett logistiklager på 23 000 kvadratmeter som vi nu vuxit ur, den nya fastigheten på 20 000 kvadratmeter ger oss möjligheten att vidareutveckla våra kunders behov av avancerade logistiklösningar med en fokus på helheten, säger Mats Nordin, vd på Agility AB.

Agility tillträder fastigheten, Arendal 1:17 på Synnerödsvägen 2, den 1 mars 2018 efter några mindre anpassningar.

– Vi är glada att hyra ut den tidigare tomställda logistikfastigheten i Arendal som vi med endast mindre insatser har anpassat till funktionella lokaler för den nya hyresgästen. Arendal är ett viktigt område för industri och handel i Göteborgsregionen där vi aktivt fortsätter utveckla och utöka Hemfosas fastighetsbestånd, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se