Helsingborg kan bli Årets Tillväxtkommun Foto: PIxabay

Helsingborg kan bli Årets Tillväxtkommun

Fastighetsgalan

11 november 2019

Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Vi kan nu presentera Helsingborg kommun som en av de nominerade kommunerna.

– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad! I Helsingborg ser vi kommunens roll som facilitator och möjliggörare. Därför ser vi den här nomineringen som en bekräftelse på ett riktigt bra samarbete mellan alla aktörer i Helsingborg, säger Annette Melander Berg, Näringslivsdirektör, på Helsingborg kommun.

– Helsingborg har de senaste fem åren varit en av de snabbast växande större städerna i Sverige. Vi ligger också i toppskiktet vad gäller bostadsbyggande. Dessutom satsar vi stort och målmedvetet på att planera och bygga framtidens stad. Kommunfullmäktige har beslutat att Helsingborg ska vara en av Europas mest innovativa städer år 2022 och satsar en kvarts miljard kronor på just innovation de kommande tre åren. Stadsmässan H22 kommer sommaren 2022 att bli kronan på verket, där en internationell publik ska kunna ta del av hur man skapar en smart och hållbar stad, fortsätter hon. 

Priset för Årets Tillväxtkommun delas ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Det är World in Propertys läsare som nominerar en kommun som de tyder sticker ut lite extra. Vinnaren koras sedan av en jury som består av vd från Business Region Göteborg, Business Region Stockholm. och Business Region Skåne.

Att vinna priset skulle betyda mycket för kommunen.

– Årets Tillväxtkommun får strålkastaljuset på sig. Vi skulle få ännu bättre möjlighet att bjuda in fler städer, regioner, företag och organisationer att tillsammans utforska hur vi på bästa sätt skapar hållbar tillväxt. Alltså hur vi ska planera och bygga städer där både människor och miljön mår bra.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se