Helio och Skandia i nytt kontorssamarbete

Helio och Skandia i nytt kontorssamarbete

Stadsutveckling

24 maj 2023

Skandia Fastigheter och Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna.

Konceptet kommer att erbjuda flexibilitet för både större och mindre hyresgäster med kontor och coworking för 1 till 50 personer. Dessutom kommer Helio att driva restaurang, lounger, mötesrum och eventytor. Alla delar öppnar under hösten 2023.

– Vi är fantastisk glada att äntligen hitta ett samarbete med Skandia Fastigheter. Vi ser en tydlig trend att kontoret måste innehålla något alldeles extra för att fortsätta vara relevant och attraktivt. Här har vårt team av arkitekter och konceptutvecklare fått möjligheten att skapa en mötesplats i ett av Stockholms mest centrala lägen, i en fantastisk fastighet på 17 000 kvadratmeter. Den stora ljusgården blir ett nav i huset med olika lounger för både fokuserat och socialt arbete, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Helios koncept kommer att välkomna såväl nya som befintliga hyresgäster på Sveavägen 20, där de senare inkluderar namnkunniga företag som Eversheds Sutherland, Knowit, JP Morgan, H & H Group och SATS.

– Vi vill erbjuda mer än klassiska kontor - och i den ambitionen passar samarbetet med Helio som handen i handsken. På Sveavägen 20 kommer kunder och besökare att mötas av service, hälsa, lärande och matupplevelser redan i entrén. Huset kommer även att ha stora mötesrum, lounger och coworking-ytor för att ge hyresgästerna flexibilitet, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor på Skandia Fastigheter.

Etableringen blir den elfte i ordningen för Helio, som under de kommande åren har fokus på att hitta fler attraktiva platser för konceptet och precis som Skandia Fastigheter ser en fortsatt hög efterfrågan på flexibla kontor.

– Många pratar om svårigheten att locka sina anställda till kontoret, men vår syn är att det beror på om kontoret är tillräckligt mycket bättre än hemmakontoret. Med Helio skapar vi attraktiva huskoncept som fungerar som en schweizisk armékniv, med flera olika funktioner över dagen. Oavsett om du behöver träna, äta, lära dig något nytt, mötas eller bara känna dig hemma, så är det tanken med Helio i huset, säger Patrik Åström.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se