Heimstadens rekordköp – 15 miljarder Foto: Heimstaden

Heimstadens rekordköp – 15 miljarder

Transaktion

27 mars 2019

Nu gör bolaget en ny storaffär där de köper ett stort bostadsbestånd i Nederländerna. I och med köpet blir de den tredje största privata bostadsfastighetsägaren i landet.

Det är ett rejält köp som Heimstaden nu gör för 1,4 miljarder euro, motsvarande närmare 15 miljarder svenska kronor i Nederländerna.

Totalt består portföljen av 536 bostadsfastigheter med totalt 9 544 lägenheter med en yta om 793 900 kvadratmeter bostadsyta och över 12 000 kvadratmeter kommersiella ytor.

Hyresintäkterna för beståndet beräknas uppgå till 76 miljoner euro vilket motsvarar över 791 miljoner svenska kronor.

Fastigheterna ligger på olika platser i Nederländerna, men med viss koncentration i Randstadsregionen och tillträde kommer att beräknas ske den 1 maj.

Genom köpet blir nu Heimstaden den tredje största privata ägaren av bostadsfastigheter i landet.

Samtidigt som bolaget gjort denna storaffär har de överlåtit fastigheter från moderbolaget till Heimstaden Bostad till ett värde av 16,2 miljarder. Övertagandet avser dels förvaltningsfastigheter i både Danmark och Sverige till ett motsvarande fastighetsvärde av 4 797 miljoner och dels pågående eller kommande projekt vars underliggande fastighetsvärde uppgår till 11 450 miljoner.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se