Heimstaden väntar på grönt ljus för bostäder Foto: Heimstaden

Heimstaden väntar på grönt ljus för bostäder

Bostäder

6 september 2018

Bolaget väntar på att få klart ett bygglov innan de kan sätta spaden i marken.

 

Heimstaden planerar, i ett förtätningsprojekt, uppföra ett trygghetsboende i Carlshem, Umeå. Trygghetsboendet består av två höghus med totalt 151 lägenheter.

Husen, som blir sju respektive nio våningar höga, har mellanliggande gemensamma lokaler som kommer att rymma bland annat matsal, gym, bastu och uteservering. Även bibliotek, kafé, fotvård, frisör, hemtjänst, övernattningslägenhet och spelrum kommer att få plats.

−Det känns oerhört stimulerande att vi på Heimstaden kan erbjuda våra hyresgäster ett boende för livets alla skeden, allt från studentlägenheter, små och stora ”vanliga lägenheter” till radhus med trädgårdstäppa och centrala trygghetsboenden, säger Patrik Hall, vd Heimstaden och fortsätter:

−Vi vet att ett trygghetsboende just här är efterlängtat. Många som bor i området vill gärna flytta från sin villa till en ny boendeform.

Även utomhus står gemenskapen i fokus på trygghetsboendet. Här planeras grillplatser, boulebana och ett rymligt orangeri.

− Vi kommer nu att lämna in bygglov och hoppas att processen kan gå snabbt så att vi kan komma igång innan året är slut, säger Jakob Fyrberg, vd Heimstaden projektutveckling.

Projektet certifieras i Miljöbyggnad Silver. Byggstart är planerad till vintern 2018/2019 och inflyttning är planerad till våren 2021.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se