Heimstaden tecknar globalt avtal om digitala låssystem Hemstaden har slutit ett globalt avtal med iLOQ om smarta låssystem i befintliga och nyproducerade fastigheter. Ambitionen är att så många fastigheter som möjligt ska använda iLOQ.

Heimstaden tecknar globalt avtal om digitala låssystem

Ekonomi

26 januari 2022

Heimstaden fortsätter att digitalisera sina fastigheter genom att sluta ett globalt avtal om digitala låssystem med finska iLOQ.

Ambitionen är att installera i så många fastigheter som möjligt för att möjliggöra en effektivare service och en smidigare boendeupplevelse.

Heimstaden har som målsättning att erbjuda "omtänksamma boende som förenklar och förgyller livet" och som ett led i det har bolaget slutit ett globalt avtal med iLOQ om smarta låssystem i befintliga och nyproducerade fastigheter. Ambitionen är att så många fastigheter som möjligt ska använda iLOQ.

– Vi strävar efter att kontinuerligt utveckla vårt erbjudande och ge våra hyresgäster den bästa boendeupplevelsen. En nöjd hyresgäst är en lojal hyresgäst, och iLOQs smarta låssystem tror vi kommer underlätta för många, säger Helena Löfgren, Strategic Purchaser på Heimstaden.

Avtalet omfattar låscylinder iLOQ S5 kombinerat med applikation iLOQ Home. En av fördelarna är ökad säkerhet eftersom nycklarna är anslutna till molnet och enkelt kan omprogrammeras om de tappas bort utan att behöva byta ut hela låset. Man undviker också illegala nyckelkopior.

Delbarhet är en annan fördel, vid exempelvis serviceärenden kan hyresgästen enkelt bevilja tillträde till lägenheten via appen.

– Det här samarbetet visar att Heimstaden vill ligga i framkant och förstår fördelarna med digital tillgångshantering genom hela bostadsvärdekedjan, säger Christer Wiberg, Country Manager, iLOQ Sverige.

iLOQ är också det enda elektroniska låssystemet i världen som alstrar elektricitet när nyckeln sätts i låset. Det gör det batterilösa låssystemet över tid både ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se