Heimstaden sluter avtal med uppstickaren Wanda
Bild: Wanda Space

Heimstaden sluter avtal med uppstickaren Wanda

Stadsutveckling

22 mars 2023

Samarbetet tar avstamp i Heimstadens koncept ”Make Room” och erbjuder hyresgäster en smidig, klimatsmart och prisvärd service- och förrådslösning.

Sverige går tydligt mot ökad cirkularitet och minskad konsumtion. Samtidigt är utrymmes- och logistikproblem ofta de största hindren för effektiva och användarvänliga delnings- och uthyrningslösningar.

Wandas service- och logistikplattform ger Heimstadens hyresgäster ett sömlöst och hållbart alternativ till förvaring, framför allt riktat till hushåll med förvaringsbrist och som vill frigöra värdefulla kvadratmeter i sina hem.

Wanda hämtar och lämnar direkt vid dörren. All transport är eldriven vilket ger ett lågt klimatavtryck. Erbjudandet avser hyresgäster i Stockholmsområdet men förväntas skalas upp i takt med att Wanda etablerar sig på fler orter i Sverige.

- Vi brinner för att ge våra hyresgäster den bästa boendeupplevelsen och krokar därför gärna arm med andra aktörer som kan addera ett mervärde. Wanda har en spännande affärsidé som vi tror våra hyresgäster kommer att uppskatta, säger Maria Petersson, vd Heimstaden Sverige.

- Fler cirkulära samarbeten behövs, så det är väldigt kul att en stor aktör som Heimstaden känner förtroende för oss och vill möjliggöra hållbara tjänster kopplat till förvaring, reparation och delning för sina hyresgäster, säger Kaj Jones, Operations director Wanda Sverige.

Faktaruta

Upplägg:

  • Heimstadens hyresgäster får gratis förvaring av 2 lådor hos Wanda inkluderat i sitt hyresavtal (hyresgäster i Stockholm).
  • Hämtning av upp till 5 lådor är gratis från gatuplan.
  • Heimstadens hyresgäster kan beställa 5 (tomma) flyttlådor gratis, levererade till dörren nästa dag.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se