Heimstaden köper för halv miljard Foto: Heimstaden

Heimstaden köper för halv miljard

Transaktion

28 januari 2019

Fastigheten som omfattar cirka 7 900 kvadratmeter är under produktion och beräknas vara färdigställd till sommaren 2020.

 

Heimstaden gör ett ytterligare förvärv från Bach Gruppen A/S och köper en projektfastighet innehållande 111 lägenheter beläget på utvecklingsområdet Bryggens Bastion, centralt i Köpenhamn.

Överenskommet fastighetsvärde är 336 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 504 miljoner kronor, och transaktionen genomförs som bolagsaffär. Transaktionen kommer finansieras genom befintlig kassa samt upptagande av nya lån.

– Vi är glada över att ha förvärvat ytterligare ett byggprojekt i området. Vi har redan tillträtt och haft inflyttning i vår första fastighet i området och med detta fina projekt fortsätter det goda samarbetet med Bach Gruppen, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden.

- Projektet är ett utmärkt komplement till vår portfölj och särskilt de mindre och arealeffektiva lägenheterna gör det möjligt att erbjuda hyreslägenheter på bästa läge med attraktiv hyresnivå. Samtidigt når vi en god riskjusterad avkastning, säger Christian Fladeland, CIO på Heimstaden.

Heimstadens rådgivare har varit Gorrissen Federspiel.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se