Heimstaden köper för 400 miljoner Foto: Heimstaden

Heimstaden köper för 400 miljoner

Transaktion

28 mars 2018

Heimstaden har avtalat om förvärv av Malmö Studenthus med totalt 665 lägenheter belägna i Kryddgården i Malmö.

 

Malmö Studenthus utgörs nästan uteslutande av mindre bostadslägenheter, som stod klara mellan 2005-2010 efter ombyggnad från kontorslokaler.

Det finns en uthyrningsbar yta om totalt 19 500 kvadratmeter. I förvärvet ingår även en byggrätt, i direkt anslutning till Malmö Studenthus, om 20 000 kvadratmeter BTA, motsvarande 200 lägenheter samt lokaler.

- Att få möjligheten att förvärva Malmö Studenthus i en tid där Malmö har blivit universitetsstad gläder oss. Kommunikation både in till centrala Malmö med universitetet samt möjligheterna att ta sig till och från högskola och universitet i Lund är mycket goda. Lägenheterna är eftertraktade, det är kö till dem, och verksamheten sköts väldigt bra tack vare de anställda som finns på plats. Vi ser att detta blir ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Malmö, där vi sedan tidigare har 3 200 lägenheter, och möjligheten att utveckla området ytterligare i och med byggrätten är ett stort plus, säger Johan Jaxell, transaktionsansvarig på Heimstaden.

Säljare är SHALL Fastigheter AB och transaktionsvärdet i affären, inklusive byggrätten, uppgår till 390 miljoner netto.

Tillträde är planerat till 31 maj.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se