Heimstaden gör ytterligare köp Foto: Heimstaden

Heimstaden gör ytterligare köp

Transaktion

9 maj 2018

Nu har det äntligen blivit dags för släpp av hyresrätterna i Yllefabriken i Norrköping. Samtidigt köper bolaget nytt bestånd.

 

Bostadsrätterna är redan slutsålda men från och med idag, den 7 maj fram till den 23 maj har intresserade möjlighet att göra en anmälan till hyresrätterna.

Yllefabriken är beläget mitt i de vackraste delarna av Norrköping. Den gamla fabriken håller på att omvandlas till hyresrätter och bostadsrätter, bostäderna har en invändig rymd och vackra vyer med en bevarad industrikänsla. Bostäderna präglas av Yllefabrikens arv och historia, det kombinerat med moderna designval och hållbara material av hög kvalitet gör att det blir ett läge att längta till.

Totalt finns här 57 hyreslägenheter om 30-125 kvadratmeter med 1-4 RoK.

Heimstaden är en av delägarna i Gamlebro AB som äger Yllefabriken.

Heimstaden har även avtalat om förvärv av 96 lägenheter i Vallastaden i Linköpings kommun. Beståndet består av nyproducerade hyresrätter i den nya stadsdelen Vallastaden, med en uthyrningsbar yta om totalt 5 103 kvadratmeter.

– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva dessa nyproducerade lägenheter som väldigt väl kompletterar vårt befintliga bestånd i Linköping. Vi kommer nu att kunna erbjuda våra hyresgäster mycket fina nybyggda lägenheter bara några kilometer väster om centrala Linköping, säger Katarina Sonnevi, transaktionsansvarig på Heimstaden.

Initial avkastning uppgår till cirka 4,5 procent och tillträde är planerat till tredje kvartalet 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se