Heimstaden etablerar sig i Örebro Portföljen som Heimstaden köpt i Örebro består av 152 hyresrätter i kvarteret Ormbunken, cirka en kilometer norr om stadskärnan.

Heimstaden etablerar sig i Örebro

Transaktion

14 juni 2021

Heimstaden Bostad gör sitt första förvärv i Örebro. Bolaget köper 152 hyresrätter i staden för cirka 257 miljoner kronor.

Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, etablerar sig i Örebro genom ett förvärv av 152 befintliga hyresrätter i centralt läge.

Heimstaden adderar alltså ännu en tillväxtkommun till portföljen och stärker sin närvaro i Mellansverige. Portföljen köps av en privat aktör och bedömt fastighetsvärde uppgår till cirka 257 miljoner kronor.

– Örebro som Universitetsstad är en av de kommuner som har starkast tillväxt i Mälardalen. Vi ser fram emot att vara med och bidra till Örebros fortsatta utveckling. Som långsiktig aktör ser vi nu fram emot att vara med och investera i Örebros framtid. Vi ser fram emot att ta hand om våra hyresgäster och visa Örebroarna att vi är ett bolag som tar lokalt ansvar, säger Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden.

"Ett Heimstaden-kluster"

Örebro med omnejd är lite av ett Heimstaden-kluster eftersom bolaget redan verkar i Eskilstuna, Strängnäs och Katrineholm. Att knyta ihop städerna har stor betydelse för servicen mot hyresgästerna. Örebro blir Heimstadens 33:e kommun.

– Vi är glada över att äntligen kunna ta klivet in i Örebro, det är en kommun med en stark tillväxtprofil och det gillar vi. Örebros strategiska läge och fina framtidsutsikter passar väl in i vår investeringsfilosofi och förhoppningsvis är förvär-vet bara början på någonting större, säger Fredrik Årman, transaktionschef Heimstaden Sverige.

Portföljen består av 152 hyresrätter i kvarteret Ormbunken, ett trivsamt bostadsområde cirka en kilometer norr om stadskärnan. Beståndet omfattar totalt cirka 10 500 kvadratmeter varav cirka 9 000 utgörs av BOA där genomsnittslägenheten är 59 kvadratmeter.

Tillträde sker i september. Newsec har agerat som säljarens rådgivare i transaktionen.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se