HEBA skriver avtal för nya bostäder

HEBA skriver avtal för nya bostäder

Bostäder

13 februari 2020

HEBA och Åke Sundvall Byggnads har tecknat avtal som omfattar ett samägt bolagmed avsikt att uppföra bostadsrätter i Bredäng.

Projektet går under namnet Panorama med anledning av att merparten av lägenheterna kommer att åtnjuta vacker utsikt.

Planerad byggstart är hösten 2020. Genom avtalet äger parterna 50 procent vardera av projektet. HEBA kommer att finansiera projektets markförvärv om ca 90 mkr genom bolagets certifikatprogram. Projektets totala omfattning är cirka 500 mkr.

-Det här känns extra roligt för oss på HEBA eftersom det både är vårt första bostadsrättsprojekt och samarbetsprojekt. Vi har letat efter en partner som kompletterar våra styrkor och kan ta bolaget till nästa nivå och jag tycker att Åke Sundvall Byggnads AB är precis den vi letat efter. Vi ser framemot att fortsätta våra diskussioner, inte bara samarbeten kring bostadsrätter utan även andra upplåtelseformer och jag hoppas och tror på ett långt och fruktbart samarbete, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

Bostadsrätterna kommer att vara fördelade i tre punkthus med ett underliggande gemensamt garage om totalt cirka 10 000 kvm BOA/LOA.

- Detta samarbete känns såväl utvecklande som roligt då vi båda bär på stolta byggmästartraditioner och våra kunskaper och erfarenheter kompletterar varandra väl. Vi vill skapa bostäder som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Panorama kommer att passa väl in i denna ambition och vi ser fram emot att bygga detta projekt tillsammans med HEBA, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se