Heba köper för över 170 miljoner Foto: Heba

Heba köper för över 170 miljoner

Transaktion

7 december 2018

Bostadsprojektet består av fyra huskroppar på två plan. Totalt är det 52 lägenheter med en sammantagen yta om 4 690 kvadratmeter.

Heba förvärvar ett bostadsprojekt av Skanska. Fastigheten är belägen inom kvarteret Murklan i Silverdal, Sollentuna och omfattar 52 hyreslägenheter. Kvarteret Murklan ligger i ett grönt bostadskvarter i ett lummigt, välmående och etablerat bostadsområde utöver det vanliga.

Bostadsprojektet består av fyra huskroppar som är 2-plans lamellhus med den tredje våningen i etage till de större lägenheterna. Det är sammantaget 52 lägenheter med totalt 4 690 kvadratmeter BTA och 26 parkeringsplatser.

Affären genomförs som en bolagsaffär och HEeba tillträder aktierna och därmed indirekt fastigheten i samband med färdigställandet av projektet kvartal 4, 2020, då även inflyttning sker. Totalt investerar Heba 179 miljoner kronor i projektet varav 173 miljoner kronor avser avtalet med Skanska. Byggstart planeras till kvartal 1, 2019.

– Sollentuna är en kommun i tillväxt och HEBA är gärna med och växer där. Med detta fastighetsförvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd i Sollentuna, där vi sedan tidigare har ett äldreboende, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se