Heba köper för 200 miljoner av Besqab
Foto: Heba

Heba köper för 200 miljoner av Besqab

Transaktion

23 oktober 2017

Besqab tecknade under fredagen avtal med Heba Fastighets AB om försäljning av fastigheten Fuxen 2 i Täby, som utgör vård- och omsorgsboendet Silverpark. Transaktionen genomförs som en bolagsaffär.

 

Det underliggande fastighetsvärdet i affären uppgår till cirka 200 miljoner. Försäljningen ger en resultateffekt omkring 80 miljoner. Finansieringen kommer att ske genom banklån.

- Förvärvet av Fuxen 2 innebär att vi nu utökar vårt ägande av vårdfastigheter ytterligare. HEBA äger sedan tidigare äldreboende i Täby, Sollentuna och Farsta. HEBAs verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även omfatta äldreboenden. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår hyresgäst Vardaga, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

Hyresgäst är Vardagas dotterbolag Silverhemmen Vård och Omsorg AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 8,5 miljoner kronor och årlig indexjustering.

- Försäljningen sker i enlighet med bolagets strategi att utveckla, förvalta och över tid omsätta de vårdboenden som vi utvecklar. Nu när vi säljer känns det tryggt att lämna över till Heba som är en erfaren förvaltare, säger Bo Björfors, chef för Fastighetsutveckling på Besqab.

Vårdboenden är en viktig del i Besqabs verksamhet och företaget har specialistkompetens och lång erfarenhet inom området. Silverpark ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015. Silverpark stod klart för inflyttning hösten 2015 och drivs av vårdgivaren Vardaga. Besqab expanderar affärsområdet och uppför just nu vårdboenden i Nacka och Spånga.

Tillträde sker den 1 december 2017. 

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se