Heba i nytt samarbete med OKQ8
Bild: Heba

Heba i nytt samarbete med OKQ8

Stadsutveckling

9 mars 2023

Heba har ingått avtal med OKQ8 om införandet av laddboxar på 1300 parkeringsplatser i Stockholmsområdet.

- Att Heba tillgodoser möjligheten att kunna ladda sin elbil är en självklarhet. Vi vill göra vad vi kan för att underlätta för våra hyresgäster att leva miljövänligt och bidra till minskad klimatpåverkan. Att det blir OKQ8 som installerar alla elladdare är vi glada för. OKQ8 är en erfaren aktör på marknaden som visar styrka i sitt engagemang för omställningen till fler elbilar i samhället, säger Patrik Emanuelsson, vd på Heba Fastighets AB.

- Elbilsladdning sker ofta även utanför den traditionella drivmedelsstationen. Därför ser vi till att sätta upp supersnabbladdare både på våra befintliga stationer och på andra platser där människor befinner sig. Vi kan se att många elbilsägare efterfrågar laddplats i närheten av sitt boende och därför känns det självklart för oss att vi nu gör det möjligt genom att installera laddare med en effekt upp till 22 kW vid Hebas samtliga 1 300 parkeringsplatser i Stockholm, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.

Prognosen är att vi i Sverige år 2030 kör 2,5 miljoner elbilar, idag är antalet 300 000. Efterfrågan på parkeringsplatser med laddningsmöjlighet är stor redan idag hos Heba. Bolaget kommer utöka antalet platser med laddningsmöjlighet successivt kommande åren. År 2030 ska Hebas alla parkeringsplatser ha laddningsmöjlighet.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se