Previous Next

Hans Wallenstam: "Priset på galan inspirerar oss!"

Fastighetsgalan

11 februari 2022

– Utmärkelsen Årets Fastighetsbolag Bostad inspirerar oss i vår fortsatta satsning på att skapa nya hem och att göra våra hyresgäster nöjda, säger Hans Wallenstam, efter att Wallenstam tagit emot priset på Fastighetsgalan. Läs mer om vinnarnas kommentarer!

Fastighetsgalan på Berns i onsdags kväll blev en riktig branschfest - den första dagen utan Corona-restriktioner.

Vinnarna av priserna som delades ut under galan gav fantastiska exempel på hur branschen utvecklats, och även positiva och spännande bilder av hur deras satsningar ser ut framåt.

Wallenstam fick ta emot priset Årets Fastighetsbolag Bostad. Priset togs emot av Wallenstams styrelseordförande Lars-Åke Bokenberger. På plats deltog också flera medarbetare från bolagets Stockholmskontor.

–  Vi är väldigt glada över utmärkelsen och tycker att det känns väldigt ärofyllt att vi fick den. Det inspirerar oss i vår fortsatta satsning på att skapa nya hem och att göra våra hyresgäster nöjda, säger VD Hans Wallenstam Hans Wallenstam till World in Property, som står bakom galan och priserna tillsammans med Lokalguiden.

Priset Årets Fastighetsbolag Kommersiellt gick till Akademiska Hus.

– Vi är både stolta och glada över att ha vunnit det här priset. Omkring 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i Akademiska Hus lokaler och vi känner ett stort ansvar för att ge dem de bästa tänkbara förutsättningar när vi tillsammans med akademi, näringsliv och samhälle utvecklar hållbara och attraktiva kunskapsmiljöer. Vi ser vinsten som ett kvitto på att vi lyckas med det, säger Caroline Arehult, VD på Akademiska Hus.

Nacka kommun utsågs till Årets Tillväxtkommun.

– Vi är glada och stolta och ser fram emot att fira priset tillsammans med alla som är med och jobbar för att forma framtidens hållbara och attraktiva livsmiljöer som skapar förutsättningar för Nackabor och näringsliv att växa och utvecklas, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vinsten ger oss energi i arbetet med att utveckla framtidens Nacka. Tillsammans med Nackabor, civilsamhälle och näringsliv ska vi omsätta energin till handlingskraft, med långsiktighet, hållbarhet och innovation i fokus, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör.

Kungsleden med Vision Finnslätten vann World in Property Award för sitt visionärskap och den samhällsnytta området kommer att göra som en attraktiv plats för världsledande företag.

– Vi är otroligt stolta över att få motta det här priset och vi tar nu med oss extra motivation till det fortsatta arbetet med Vision Finnslätten, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se