Handelsfastigheter köper av Corem i Knalleland – Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare i Västsverige, där vi vill fortsätta att satsa, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Handelsfastigheter köper av Corem i Knalleland

Transaktion

9 december 2021

Svenska Handelsfastigheter förvärvar en fastighet i Knalleland, Borås, av Corem för 167 miljoner kronor.

Den aktuella handelsfastigheten, Borås Termiten 1, omfattar cirka 14 600 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheten ligger i handelsområdet Knalleland och har bland andra stormarknaden EKO, leksaksbutiken Beginners, H&M, Stadium samt Lagerhaus bland de större hyresgästerna.

Fastigheten utgörs av två plan och är belägen strax norr om centrala Borås längs med riksväg 42. Det totala hyresvärdet exklusive eventuella tillägg uppgår till drygt 15 Mkr.

Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd med en viktad genomsnittlig återstående löptid på hyreskontrakten om 1,7 år.

I Knalleland finns sammanlagt närmare 100 butiker, restauranger och caféer och handelsplatsen är därmed en av de större i regionen. På sikt planerar kommunen att uppföra bostäder i närområdet, vilket väntas öka kundunderlaget ytterligare.

– Fastigheten har en intressant hyresgästmix och Knalleland har ett utmärkt läge för handel i regionen. Vi ser god potential för ytterligare värdeskapande genom aktiv och långsiktig förvaltning. Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare i Västsverige, där vi vill fortsätta att satsa, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

– Denna försäljning är ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar i våra mer prioriterade segment, säger Peeter Kinnunen, Transaktionschef på Corem. 

Tillträde beräknas ske den 31 januari 2022. Rådgivare till Svenska Handelsfastigheter har varit Born Advokater och till säljaren Cushman & Wakefield samt Walthon Advokater.

Svenska Handelsfastigheter är representerat i över 130 kommuner över hela landet med totala hyresintäkter om drygt 1 miljard kronor på rullande tolv månader.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se