Handelsfastigheter: Avtal med Brödernas och KungSängen – Vi är glada att få välkomna Brödernas till våra fastigheter i Malmö och Kristinehamn samt KungSängen till Ingelsta i Norrköping, säger Thomas Holm, vice VD på Svenska Handelsfastigheter.

Handelsfastigheter: Avtal med Brödernas och KungSängen

Uthyrning

6 april 2021

Svenska Handelsfastigheter tecknar hyresavtal med restaurangkedjan Brödernas i Malmö och Kristinehamn samt med KungSängen i Norrköping.

Avtalen med Brödernas löper över tolv respektive sex år och öppning är planerad till sommaren 2021.

Hyresavtalet i Malmö avser restauranglokaler om cirka 135 kvadratmeter i den nyligen förvärvade fastigheten Hästdroskan 4 i Jägersro-området. Övriga hyresgäster i fastigheten är Jysk och Flügger färg. I och med uthyrningen till Brödernas är fastigheten fullt uthyrd.

I Kristinehamn avser hyresavtalet restauranglokaler om drygt 230 kvadratmeter. Brödernas blir granne med Rusta, Team Sportia, Jem & Fix, Stora Coop, Kronans Apotek och Arken Zoo. I samband med uthyrningen till Brödernas är fastigheten fullt uthyrd.

– Vi är glada att få välkomna Brödernas till våra fastigheter i Malmö och Kristinehamn. Det känns roligt att vi kan vara delaktiga i deras fortsatta expansion. I Kristinehamn är Brödernas ett nytt koncept och deras närvaro kommer att stärka handelsplatsen och dess utbud som den första restaurangaktören i handelsområdet, säger Thomas Holm, vice VD på Svenska Handelsfastigheter.

– Etableringen i Jägersro och Kristinehamn känns som ett naturligt steg i utvecklingen av Brödernas – ett starkt koncept i en tillväxtstark stad. Att samarbeta med en marknadsledande aktör som Svenska Handelsfastigheter gör att vi nyfiket ser ljust på framtiden och fortsatta etableringar, säger Joakim Wiklander, VD för Brödernas.

Sjunde uthyrningen till KungSängen

Det nya avtalet ned KungSängen gäller butikslokaler på Ingelsta Marknad i Norrköping. Avtalet gäller ytor om cirka 730 kvadratmeter med beräknad invigning i slutet av maj 2021. 

Lokalerna på Ingelsta Marknad utgör den sjunde butiken som KungSängen hyr i Svenska Handelsfastigheters bestånd. Ingelsta är Norrköpings största handelsområde med ett butiksutbud bestående av bland annat Media Markt, Dollarstore, XXL, Biltema och EKO Stormarknad.

– Vi ser framemot att välkomna KungSängen till Ingelsta Marknad. Det känns spännande att vara med och stötta dem långsiktigt i deras fortsatta expansion, säger Thomas Holm, vVD Svenska Handelsfastigheter. 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se