Han blir Wallenstams innovationschef Daniel Svartling. Foto: Wallenstam

Han blir Wallenstams innovationschef

Personnytt

30 november 2018

Ett av de första uppdragen som innovationsgruppen med den nye chefens i spetsen tar sig an är ett projekt inom mobilitet.

 

Daniel Svartling, it-chef på Wallenstam, har även utsetts till innovationschef inom bolaget. I sin roll har han stöd från Wallenstams innovationsråd, vars målsättning är att kanalisera och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget.

– Kundernas behov styr arbetet i innovationsgruppen tillsammans med insikter från bland annat en studie av framtidens boende. Jag är väldigt glad över att ha fått förtroende att driva Wallenstams fokus på dessa frågor, entreprenörsandan genomsyrar bolaget och jag ser alla möjligheter till spännande innovativa affärsmöjligheter framöver, säger Daniel Svartling, it-chef och innovationschef på Wallenstam.

Ett av de första uppdragen som innovationsgruppen har påbörjat är ett projekt inom mobilitet. Det är redan idag en naturlig del i Wallenstams verksamhet genom poolbilarna i Wallenstam Go som tillhandahålls via Zipcar Sverige. Mobilitetsprojektet som innovationsgruppen har tagit initiativ till avser en pilotstudie inom utvecklad mobilitet för morgondagens kunder.

Utöver mobilitetsfrågan har innovationsgruppen fokus på möjlig implementering av nya tekniska lösningar och digitaliseringstjänster kopplade till det smarta hemmet och framtidens boende.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se