Han blir toppchef för Hyresgästföreningen

Han blir toppchef för Hyresgästföreningen

Personnytt

13 januari 2021

I rollen ingår att vara huvudansvarig för föreningens 850 anställda, däribland nio regionchefer.

Den 1 januari 2021 tillträdde Erik Elmgren som ny förbundschef för Hyresgästföreningen.

– Jag är stolt över att få vara med att leda en så viktig folkrörelse och samhällsaktör. Hyresgästföreningens roll har blivit tydlig nu i kristider där vi organiserat över femton tusen volontärer som hjälpt isolerade grannar. Jag ser fram emot att vara med och utveckla organisationen och att skapa ännu mer medlemsnytta för befintliga och nya medlemmar, säger Erik Elmgren, förbundschef för hyresgästföreningen.

Erik Elmgren har en bakgrund som förhandlingschef och var fram till den sista december 2020 biträdande förbundschef för Hyresgästföreningen. Han efterträder Jonas Nygren som haft rollen som förbundschef sedan 2016. Hyresgästföreningens förbundschef utses av förbundsstyrelsen.

– Eriks erfarenheter från arbetet med hyresförhandlingar kommer vara värdefullt framöver och jag ser fram emot att tillsammans med honom arbeta för hyresrättens utveckling och hyresgästernas trygghet. Utmaningarna är många och stora. Framför allt ska vi tillsammans hantera hotet om marknadshyror som skulle få förödande konsekvenser för hyresgäster och bostadsmarknaden, säger Marie Linder, förbundsordförande för hyresgästföreningen.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se