Han blir Stenas nya CFO
Jakob Nilsson, ny CFO på Stena. Foto: Stena Fastigheter

Han blir Stenas nya CFO

Personnytt

5 mars 2019

Stena Fastigheters nuvarande CFO, Ulf Johansson, har valt att lämna bolaget och i maj tillträder den nya CFO:n.

Jakob Nilsson har lång operativ erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen senast som ekonomichef i Sverige inom AF-koncernen. Jakob har ägnat den huvudsakliga delen av sin karriär i Skanska-koncernen där han arbetat med ekonomi och verksamhetsutveckling inom entreprenadverksamheten men även under lång tid som CFO i kommersiell projektutveckling både i Norden och Europa.

- Jakob kommer att bli en nyckelspelare i koncernledningen. Utöver rollen som CFO kommer hans erfarenhet och bredd inom transaktion, förändringsarbete och verksamhetsutveckling väl till pass när projektvolymerna växer samtidigt som vi ökar innovationstakten. Jakob besitter också ett perspektiv på den europeiska fastighetsmarknaden vilket är värdeskapande för vår internationella verksamhet, säger Cecilia Fasth, koncernchef och VD för Stena Fastigheter.

Utifrån en ny affärsplan växlar Stena Fastigheter upp takten i rollen som stadsutvecklare och förstärker sin position inom Relationsförvaltning. Under de senaste åren har bolaget gått från att främst ägna sig åt förvaltning av fastigheter till att genom nybyggnation och strategiska samarbeten utveckla hela stadsdelar för långsiktigt ägande. År 2018 gjorde Stena Fastigheter gjorde sitt bästa resultat någonsin. Uthyrningsgraden i fastighetsbeståndet ligger fast på en hög nivå och 1 500 lägenheter och några samhällsfastigheter är just nu under produktion i Sverige.

Jakob Nilsson tillträder tjänsten som CFO på Stena Fastigheter under maj månad i samband med att Stena Fastigheters nuvarande CFO, Ulf Johansson, valt att lämna bolaget för att arbeta mindre operativt framöver.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se