Han blir ny vd för Älvstranden Utveckling AB
Mikael Dolietis. Bild: Emma Dalen.

Han blir ny vd för Älvstranden Utveckling AB

Personnytt

28 november 2023

Han har tidigare bland annat varit vd på Egnahemsbolaget och har en gedigen erfarenhet från olika ledande positioner inom branschen, senast som vd för Alingsåshem.

Det var i somras som den tidigare vd:n Lena Andersson fick lämna bolaget efter en utredning av Göteborgs stads visselblåsarenhet, baserat på en granskning av Expressen.

Nu har man gått i hamn med en ny vd, Mikael Dolietis, som närmast kommer från en tjänst som vd på Alingsåshem.

– Vi lever i en tid där frågor om hållbarhet och hållbar stadsutveckling är mer angelägna än någonsin. Jag är stolt och hedrad över förtroendet att få leda Älvstranden Utveckling AB som befinner sig i ett mycket spännande utvecklingsskede i bolagets historia. Förväntningarna på framtidens Älvstranden Utveckling AB är stora och jag är, efter 35 år i branschen, övertygad om att det är bara i ett nära samarbete med alla medarbetare, kunder, leverantörer, näringsliv och politik som vi verkligen kan göra skillnad. Älvstranden Utveckling AB är ett fantastiskt bolag och min drivkraft för samverkan, ledarskap, medarbetarskap och att tänka nytt kommer att genomsyra min agenda varje dag, säger Mikael.

– Vi är glada att kunna meddela att styrelsen idag beslutat utnämna Mikael till ny vd för Älvstranden Utveckling AB, säger Boris Ståhl, ordförande för Älvstranden Utveckling AB.

Det är ännu inte klart när Mikael tillträder sin nya befattning.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se