Han blir ny vd för JLL Linus Ericsson, tillträdande vd för JLL. Foto: JLL

Han blir ny vd för JLL

Personnytt

10 oktober 2018

Under sensommaren stod det klart att Daniel Gorosch lämnar JLL och blir vd på Svenska Bostadsfonden. Nu är hans efterträdare utsedd.

Linus Ericsson som sedan 2015 varit chef för affärsområdet Debt & Financial Advisory tillträder som vd för JLL i Sverige.

– JLL har ett värdeskapande kunderbjudande och en stark marknadsposition såväl i Sverige som internationellt. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och övriga medarbetare vidareutveckla tjänsteutbudet och än bättre utnyttja vår internationella styrka, säger Linus Ericsson.

Linus Ericsson efterträder Daniel Gorosch som vd för JLL Sverige 10 oktober. Linus har mer än 25 års erfarenhet av fastighets- och finansbranschen och var tidigare vd för AGL.

– Sverige är en av Europas större investerarmarknader för fastigheter och därmed en viktig marknad för JLL där vi ser stora möjligheter framöver. Linus har inom JLL utvecklat den finansiella rådgivningen på ett sätt som flyttat fram JLLs position som rådgivare i inhemska och internationella fastighetstransaktioner. Jag är mycket glad att nu lämna över ansvaret för hela den svenska verksamheten till Linus, säger Guy Grainger, CEO JLL EMEA.

 

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se