Han blir ny vd för Castellum Stockholm
Foto: Mikael Sjöberg

Han blir ny vd för Castellum Stockholm

Personnytt

14 augusti 2019

Nu får bolagets verksamhet i Stockholm, Uppsala och Gävle en ny chef som tidigare arbetade på Eurocommercial Properties.

Martin Bjöörn har utnämnts till ny vd för Castellums verksamhet i Stockholm, Uppsala och Gävle, där han kommer att ha ansvaret för ett befintligt fastighetsbestånd om över 126 kontors- och logistikbyggnader till ett hyresvärde på cirka 1,6 miljarder kronor.

Martin Bjöörn kommer närmast från rollen som verksamhetsansvarig för Eurocommercial Properties svenska verksamhet.

– Det är glädjande att kunna välkomna Martin Bjöörn till Castellum och rollen som ansvarig för vår verksamhet i Stockholm, Uppsala och Gävle. Dessa tre städer, men framförallt Stockholm, utgör en nyckelmarknad för oss där vi planerar att göra ytterligare stora investeringar. Med Martin Bjöörns goda resultat från sin nuvarande roll är jag övertygad om att han kommer att bli en betydande resurs för oss, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

Martin Bjöörn har 15 års erfarenhet från ledande positioner hos det europeiska bolaget Eurocommercial Properties med fokus på analyser, utvecklingsprojekt, uthyrning, förvaltning och transaktioner. Han har även arbetat för Jones Lang LaSalle och är utbildad civilingenjör.

– Jag är väldigt glad för denna möjlighet. Castellum är ett välskött bolag som vuxit kraftigt de senaste åren och har höga ambitioner. Till det kommer det starka varumärket och Castellums position som Nordens mest hållbara fastighetsbolag. Jag ser verkligen fram mot att få vara med och utveckla verksamheten långsiktigt med fokus på en av Europas starkaste växande regioner, säger Martin Bjöörn.

Martin kommer att ingå i Castellums koncernledning och rapportera till vd. Han börjar sin nya roll under november månad.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se