Han blir ny styrelseledamot för Svenska Hus

Han blir ny styrelseledamot för Svenska Hus

Personnytt

29 mars 2023

Svenska Hus utser Mikael Granath till ny styrelsemedlem, han kommer att väljas in som ledamot i styrelsen i samband med årsstämman 29 mars.

-Jag är både hedrad och glad över möjligheten att få verka och ingå i Svenska Hus styrelse, säger Mikael Granath, tillträdande ledamot Svenska Hus.

-Vi är mycket glada över att Mikael med hans långa erfarenhet och breda kompetens inom fastighetsbranschen går in som medlem i vår styrelse, säger Lennart Karlsson, ordförande Svenska Hus.

Mikael Granath har lång erfarenhet av fastighetsbranschen i allmänhet och varit vd i ett flertal fastighetsbolag, allt från kommunägt till börsnoterat. De senaste åren har uppdragen haft en tydlig inritning på bostadsbolag. 2010 startade Mikael fastighetsbolaget Willhem AB (publ) tillsammans med medgrundaren och Första AP-fonden som ägare. Därefter följde 13 år som vd i bolaget vilket utvecklades från ett kapitalresningsprojekt till ett av Sveriges ledande bostadsbolag.

Willhem bedriver en omfattande investeringsverksamhet i fastighetsportföljen och projektutveckling i egen regi som omsätter ca 2,7 Mdkr och har ett fastighetsvärde på ca 60 Mdkr.

Svenska Hus styrelse består i övrigt av Lennart Karlsson, Patrik Kallenvret, Ulf Martinsson, Patrik Eriksson, Erika Hellman och Lisa Kjellén. Vid samma tillfälle som Mikael tillträder kommer Erika Hellman och Patrik Eriksson att lämna styrelsen.

I Svenska Hus styrelse kommer Mikael att bidra med sin breda erfarenhet av branschen i stort och utöver sina vd poster har Mikael även haft ett flertal styrelseuppdrag genom åren. När Mikael nu tillträder styrelsen har Svenska Hus ett värde av ca 10,5 Mdkr.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se