Han blir ny rekryteringschef på Newsec Foto: Newsec

Han blir ny rekryteringschef på Newsec

Personnytt

17 oktober 2018

Newsec rekryterar ny chef för verksamheten inom rekrytering och interimslösningar.

Henrik Hemminger har lång erfarenhet som chef och ledare och har drivit VD- och ledarrekrytering till en lång rad kunder inom samhällsbyggnadssektorn under de senaste 8 åren. Henrik kommer närmast från Predico och tillträder sin tjänst senast den 1 december.

Tjänsteområdet har haft en kraftig tillväxt och expansionen fortsätter både inom interimsuppdrag, där det redan satsas mycket, och rekrytering av seniora befattningar, där det finns marknadsandelar att ta.

- Vi arbetar mot visionen att bli Nordens ledande kompetensförsörjare i fastighetssektorn. Kompetensförsörjning fortsätter att vara en av fastighetsbranschens stora utmaningar och vi ser behovet av långsiktiga samarbeten där vi kan vara våra kunders förlängda arm och lösa både kort- och långsiktiga behov, säger Pia Carlberg, styrelseordförande.

Henrik kommer att fokusera på att växa verksamheten i allmänhet och rekryteringar mot strategiska ledarroller i synnerhet.

- Min personliga drivkraft för det här uppdraget är att jag kan nyttja mina tidigare erfarenheter av strategiskt och operativt arbete i en ledarroll där vi har satt tydliga mål på tillväxt. Koncernens innovationsvilja, geografiska täckning och den förankring Newsec idag har i fastighetsbranschen ger en unik möjlighet att hjälpa kunder över hela Sverige, och framöver även i de andra länder där Newsec har verksamhet, säger Henrik Hemminger.

Helena Salomonsson, som varit tillförordnad chef det senaste året, kommer att vara kvar i verksamheten med fokus på Stockholmsmarknaden.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se