Han blir ny region-vd för Castellum
Foto: Castellum

Han blir ny region-vd för Castellum

Personnytt

8 januari 2019

I december lämnade Anders Nilsson sin post som region-vd för Castellum Stockholm-Norr. Nu har en tillförordnad vd utsetts.

I mitten av december fick Anders Nilsson kliva av sin post som vd för Castellum region Stockholm-Norr. Han fick gå med omedelbar verkan efter att ledningen beslutat att utveckla bolaget i en ny riktning.

Bland annat ska de genom att etablera en ny enhet för logistik, en för investering- och portföljstrategi samt en för kontorslokaler öka tillväxen. Detta medför således även förändringar i koncernledningen.

– Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, sa Henrik Saxborn, Castellums koncernchef i ett pressmeddelande.

Skrev brev

Anders Nilsson skrev själv till sin medarbetare, ett brev som publicerades exklusivt i World in Property, om att han avsattes:

"Jag är övertygad om att dessa förändringar är bra för Castellum och står därför bakom dem. Det känns bra att nu lämna över, en som jag tycker, väl rustad region, där vi bland annat arbetat med ompositioneringen av portföljen, våra arbetssätt samt organisation och styrning.

Efter 25 års fullt fokus på arbetet så har jag nu fått en möjlighet att stanna upp och fundera över vad jag vill göra härnäst. Jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge. Slutligen vill jag rikta ett särskilt tack till alla duktiga medarbetare genom åren".

Ny tillförordnad

I morgon, tisdagen den 8 januari, tillträder nu bolagets nya tillförordnade vd Stefan Bergström för regionen tills dess att ny vd utses.

Stefan Bergström har lång erfarenhet av internationell affärsutveckling i ledande positioner, bland annat som affärsområdeschef på Studsvik och på ledande roller inom ABB och Business Sweden.

– Jag är glad att Stefan Bergström axlar rollen som tillförordnad vd i Region Stockholm-Norr. Med sin långa erfarenhet av strategiarbete kommer Stefan att bidra positivt till en stark utveckling för Castellum, säger Henrik Saxborn, koncernchef Castellum AB.

Stefan Bergström kommer även att ingå i koncernledningen.

– Det känns spännande att få vara en del i den tillväxtresa Castellum gör. Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar för fastighetsbranschen och en stark teamkänsla inom Castellumkoncernen, säger Stefan Bergström

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se