Han blir ny chef på Cowi i Gbg Lars-Bertil Ekman. Foto: Cowi

Han blir ny chef på Cowi i Gbg

Personnytt

16 april 2019

Cowi stärker verksamheten inom division samhällsbyggnad med en ny marknadschef till avdelningen samhällsbyggnad väst.

Lars-Bertil Ekman har en lång och gedigen bakgrund och har bland annat arbetat som vd på Göteborgs stadshus AB, trafikdirektör samt även direktör för koordinering av stadsutveckling på Göteborgs stad, och teknikchef på Vägverket. Närmast kommer han från en roll som vd på Anor fastigheter.

– Vi är mycket glada över att välkomna Lars-Bertil Ekman till Cowi. Jag är övertygad om att hans breda kompetens och erfarenhet kommer vara mycket positiv för vår utveckling inom området, säger Mattias Grauers, divisionschef för Samhällsbyggnad på Cowi.

Lars-Bertil Ekman har arbetat med många stora samhällsbyggnadsprojekt inom Göteborgsregionen, bland annat Götatunneln, Västsvenska paketet, Älvstaden och ElectriCity. Som marknadschef på avdelningen Samhällsbyggnad Väst på Cowi kommer han att arbeta med marknadsarbete både regionalt som nationellt.

– Efter att ha haft många olika roller inom samhällsbyggnadsområdet är det väldigt roligt att ha börjat arbeta på Cowi, det känns spännande att arbeta med att hitta lösningar på samhällsutmaningar. Med min erfarenhet hoppas jag kunna tillföra nya dimensioner till projekt och stärka vår marknadsposition, säger Lars-Bertil Ekman.

Lars-Bertil Ekman tillträdde sin tjänst den 1 april 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se