Hammarby IF hyresgäst i Stenas nya co-livingkoncept Hammarby IF Fotboll hyr åtta rumsenheter i Stena Fastigheters We Share söder om söder i Stockholm. Det blir ett led i föreningens satsning på unga talanger.

Hammarby IF hyresgäst i Stenas nya co-livingkoncept

Uthyrning

19 oktober 2021

Hammarby IF Fotboll blir hyresgäst i Stena Fastigheters nya co-livingkoncept We Share i Haninge.

Stena Fastigheter erbjuder sitt nya co-livingkoncept, We Share, i nyproduktionsprojektet Gaffelseglet i stadsdelen Vega i Haninge, strax utanför Stockholm.

Etableringen av We Share i Vega består av totalt 18 rumsenheter som tillsammans skapar ett boende med devisen gemenskap, respekt och kärlek.

Hammarby IF Fotboll har nu valt att gå in och blockförhyra åtta rumsenheter i den nya etableringen söder om söder i Stockholm. Det blir ett led i föreningens satsning på unga talanger.

Sedan 2018 har Stena Fastigheter och Hammarby samarbetat genom Samhällsmatchen vilket nu har medfört att parterna väljer att kroka arm även i denna bostadsfråga.

Med satsningen vill klubben attrahera unga talanger från hela Sverige och världen genom att erbjuda en boendelösning till en rimlig kostnad.

Utöver tak över huvudet blir det även ett sammanhang för unga fotbollsspelare som kommer till en ny stad, med gemensamt boende ihop med andra spelare samt en akademitränare.

Vega är ett område det satsas på och som ger goda kommunikationsmöjligheter till både innerstad och träningsfaciliteter.

– Att komma som ung spelare till Stockholm kan vara utmanande oavsett var du kommer ifrån. Dels är bostadsmarknaden utmanande, men det finns också en risk att falla in i ensamhet och isolering utöver skola och träning. Genom satsningen ihop med Stena Fastigheter kommer vi att kunna erbjuda både en boendelösning och ett socialt sammanhang i toppmodern tappning, säger Richard von Yxkull, VD på Hammarby Fotboll.

I We share skapas ett boende med det lilla extra, en egen frizon men ändå nära till gemenskap genom gemensamma ytor och tjänster som delas med andra. Ett smartare boende som är hållbarare för miljön och uppmuntrar till återbruk och delningslösningar.

Konceptet för We share är framtaget i samarbete med OpenStudio arkitekter och i etableringen i Vega har konceptet gällande inredningen utvecklats tillsammans med IKEA Sverige där varje del är genomtänkt ner i minsta detalj.

 – Vi ser We Share som något nytt och spännande, en del i att utveckla ett modernt sätt att bo på. Det är därför glädjande att ha tecknat detta avtal med Hammarby Fotboll. Att vi kan erbjuda deras unga spelare ett boende med det lilla extra, där vi kombinerar möjligheten att vara för sig själv samtidigt som man är en del av en gemenskap – precis som i ett lag. Ett boende som dessutom harmoniserar med deras värdeord - gemenskap, respekt och kärlek. Det är extra roligt att kunna fördjupa vårt samarbete med Hammarby Fotboll, då vi sedan tidigare har krokat arm gällande våra sociala hållbarhetsarbeten och är huvudpartner i Samhällsmatchen, säger Isabella Lindh, fastighetschef på Stena Fastigheter Stockholm.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se