Hållbarhet: Vasakronan och Castellum bäst i världen
Vasakronan, med bl.a. Sergelhusen i Stockholm, är världsbäst inom hållbara kontor/industrier enligt globala GRESB. Tätt följt av Castellum. (Foto: Sara Danielsson)

Hållbarhet: Vasakronan och Castellum bäst i världen

sustainability

18 oktober 2021

Vasakronan och Castellum är världsbäst inom utveckling av hållbara kontor/industrier enligt globala GRESB.

Global Real Estate Sustainability Benchmark ger Vasakronan 96 poäng av 100 möjliga inom kategorin kontor/industri. Castellum får 95 poäng.

Inom kategorin projektutveckling får båda de svenska bolagen 99 poäng av 100.

Med andra ord är Vasakronan och Castellum etta respektive tvåa i världen vad gäller utveckling av hållbara kontor/industrier, enligt GRESB.

– Det är lätt att tappa bort den sociala dimensionen av hållbarhet men det är enormt viktiga frågor för alla som är verksamma i samhällsbyggnadssektorn. Här finns ett stort jobb att göra så det är glädjande att se att även de frågorna är på frammarsch. Jag tar det som intäkt för att det numera är uppenbart för alla att det är lönsamt att integrera hållbarhetsfrågorna i sin affärsmodell på riktigt, säger Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan.

– Det är ett tydligt kvitto på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra jobb och att fokus på hållbarhet är lönsamt, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

 GRESB är ett internationellt benchmarkverktyg som mäter och utvärderar fastighetsbolags och fastighetsfonders hållbarhetsarbete.

Totalt omfattas i år över 1 540 fastighetsbolag och fonder i 64 länder, vilket täcker en stor del av den globalt listade fastighetssektorn.

Dessa utvärderingar och analyser används av stora investerare för att utvärdera världens fastighetsbolag, bland annat de svenska AP-fonderna.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se