Göteborgs nya landmärke slår upp dörrarna Igår klipptes bandet och nya Scandic Landvetter öppnade sina dörrar. Med sju våningar, 223 rum och flaggprydd fasad är hotellet ett nytt landmärke i området. I februari 2018 satte Peab spaden i marken för det nya flygplatshotellet och idag öppnade hotellet upp verksamheten för allmänheten. Förutom möjlighet till övernattning finns det ett flertal konferensrum, restaurang, bar samt gym och relaxavdelning under hotellets tak. A – Att bygga på en flygplats ställer höga krav på oss som byggentreprenör. Miljöfrågorna har varit extremt högt prioriterade genom hela projektet. Utöver miljöcertifieringen har Swedavia som beställare ställt höga krav bland annat vad gäller hantering av kemikalier, fordonshantering och noggrann miljörapportering, berättar Susanne Lundberg, arbetschef på Peab. Även säkerhetskraven för att bygga på en flygplats i drift är höga. Under hela projekttiden har Peabs personal även skapat och anpassat säkra utrymningsvägar för passagerare och flygplatspersonal genom Peabs arbetsområde. – Ordning och reda är alltid en prioriterad fråga för Peab och i det här projektet har det varit extra viktigt. Det gäller både den noggranna miljörapporteringen, men även att det är städat och iordninggjort på vår arbetsplats. Det hade varit förenat med livsfara om flygande föremål blåst ut från vår arbetsplats till landningsbanan eller orsakat skada på flygplan, avslutar Susanne Lundberg.

Göteborgs nya landmärke slår upp dörrarna

Ekonomi

1 juni 2021

Nu har Scandic Landvetter öppnat sina dörrar och Göteborg har fått ett nytt spännande landmärke.

Igår invigdes Scandic Landvetter med sina 223 rum på sju våningar och i direkt anslutning till terminalbyggnaden.

Hotellet är ritat av arkitektbyrån Wingårdhs och Ffasaden med sina 1 308 flaggor i en ljus stansad aluminiumplåt ska skapa en internationell känsla. Högst upp i hotellet huserar gym- och relaxavdelning med panoramavy över start- och landningsbana.

Beställare är Swedavia – som den 14 juni 2021 blir Midstar Hotels AB –  och Peab har varit byggentreprenör.

Allt har byggts med största fokus på miljö- och hållbarhetsfrågor och ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM, nivå Very Good.

– Det är med stolthet som jag tillsammans med mina medarbetare äntligen får öppna de stora glaspartierna som utgör entrén till Scandic Landvetter. Här flyter framtidens terminal och hotellobby sömlöst ihop och på Scandic Landvetter blandas fritids- och affärsresenärer i allt från restaurangen med sitt öppna kök, till lobbyn eller på konferensvåningen med sina dynamiska mötesplatser. Jag ser väldigt mycket fram emot att nu få välkomna både långväga resenärer och västkustbor till Scandic Landvetter, säger Lina Lilja, Hotelldirektör på Scandic Landvetter.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se