Grosvenor köper Lidingö Centrum Foto: Lindingö Centrum

Grosvenor köper Lidingö Centrum

Transaktion

6 april 2018

Det här blir Grosvenor Europes, ett bolag inom Grosvenor Group, sjätte köpcentrum i Sverige.

 

Lidingö Centrum har en total yta på 19 900 kvadratmeter med ett blandat utbud av service tio minuters bilresa från centrala Stockholm. Centrumet är det dominerande servicecentret på Lidingö med 42 hyresgäster varav Coop, Systembolaget, H&M, Dressmann och Lindex utgör ankarhyresgäster.

Lidingö Centrum omfattar även kontor, ett gym, en polisstation, en vårdcentral och annan medicinsk service samt en tandläkarmottagning.

- Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service, särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter eller genom bostadsutveckling i vissa fall, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Lidingö Centrum är en spännande möjlighet för Grosvenor att stärka sin position i Norden.

- Förvärvet gör det möjligt för oss att fortsätta vårt fokuserade arbete med att utveckla köpcentrum i Norden som ger både positiv kommersiell effekt och positiva sociala effekter för de platser där vi är verksamma, säger Carl Strufve.

Lidingö Centrum är Grosvenors första förvärv av ett helägt köpcentrum i Sverige sedan bolaget kom in på marknaden 2011. Förvärvet kompletterar Grosvenors befintliga portfölj, som ligger i en av fastighetsbolagets fonder, vilken består av fyra stadscentrum inom detaljhandel i Stockholmsregionen och ett i Malmöregionen.

Grosvenor rådgivare vid förvärvet av Lidingö Centrum har varit Allié Law, Cederquist, Gardiner & Theobald och KPMG, medan säljaren Rocksprings rådgivare var JLL.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se