Grilltips från World in Propertys kokbok

Grilltips från World in Propertys kokbok

Reportage

21 juli 2023

Sommaren och semestertiderna är i full gång och vi delar med oss av ett smarrigt grilltips från World in Propertys kokbok.

Patrik Emanuelsson intog vd-posten på Heba i oktober 2017. Han har inte alltför mycket tid över till att laga mat hemma, dessutom menar han att hustrun är betydligt bättre på denna konst än vad han är. Dock har han en egen fallenhet för att grilla och är, enligt utsago, väldigt duktig på detta.

De bästa matminnena kommer från alla somrar på västkusten när Patrik får chansen att äta årets första skaldjur. Den maträtt som undviks är bruna bönor och skulle han få välja en person i branschen att äta middag med skulle det bli Ola Serneke. – Jag har träffat honom några gånger. Han verkar ha mycket energi och kreativitet. Skulle inte bli förvånad om han är en jäkel på att laga mat också.

Patriks grillade hamburgare med klyftpotatis (för 6 personer)

Ingredienser:

  • 1,2 kg högrev
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten

12 st bröd:

  • 50 gr jäst
  • 3 dl mjölk
  • 25 gr rumsvarmt smör
  • 7 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk socker

Gör såhär:

Bröd:

Smula jästen i vatten Tillsätt resten av ingredienserna och blanda med elvisp. Låt degen jäsa först 30 minuter i en bunke och sedan ytterligare 45 minuter på en plåt. Grädda sedan bröden i 10 minuter i ugn på 225 grader celsius.

Klyftpotatis:

Skala 1,2 kg potatis som du klyftan och lägger på en plåt. Häll på salt, timjan och olja på potatisen och skicka in i ugnen i 40 minuter på 225 grader celsius.

Hamburgare:

Grilla hamburgarna på kolgrill. Lägg cheddarost på burgarna precis när de är klara. Serveras med stekt bacon, rå lök, romansallad, gurka, tomat och hamburgerdressing.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se