Gör bostadsrättsköpet ännu tryggare
Foto: Riksbyggen

Gör bostadsrättsköpet ännu tryggare

Bostäder

1 mars 2018

Riksbyggen utökar sitt redan omfattande skyddsnät som gör att kunden kan känna sig trygg med sin bostadsrättsaffär.

 

Ersättning för dubbel boendekostnad i upp till 12 månader, möjlighet att flytta fram tillträdesdag och avbokningsskydd är nya delar i Riksbyggens trygghetsfilosofi.

– Till skillnad från många andra aktörer stannar Riksbyggen kvar och tar hand om förvaltningen när husen är klara vilket gör det naturligt för oss att sätta trygghet och långsiktighet i centrum. Därför vill vi nu ta ytterligare ett steg i vår trygghetsfilosofi och samtidigt öka den ekonomiska hållbarheten för våra kunder, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Om kunden inte fått sin förra bostad såld innan tillträdet, så utgår ingen månadsavgift på den nya bostaden, fram till att försäljningen är klar, i upp till 12 månader, max 10 000 kr per månad. Om kunden råkar ut för arbetslöshet eller sjukskrivning i mer än 30 dagar under första året från tillträdet, så utgår ingen månadsavgift under den perioden som arbetslöshet eller sjukskrivning inträffat. Dock längst i 12 månader från tillträde och max 10 000 kr per månad.

Vid dödsfall och svår kritisk sjukdom kan kunden, fram till inflyttningsdagen, häva köpet utan medföljande kostnad.

Om kunden inte fått sin bostad såld och önskar flytta fram tillträdet så kan det göras i upp till tre månader.

– Vår filosofi är att det ska vara enkelt för kunden och att trygghet är något som ingår med självklarhet vid köp av en bostadsrätt från Riksbyggen, säger Mårten Lilja.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se