GPBM Nordic hyr 10 000 kvm hos Castellum
GPBM Nordic AB flyttar sitt centrallager och teknikutveckling till Castellums lokaler på Hisingen i Göteborg.

GPBM Nordic hyr 10 000 kvm hos Castellum

Uthyrning

17 maj 2021

GPBM Nordic AB flyttar sitt centrallager och teknikutveckling till Castellums lokaler på Sörredsvägen 113 på Hisingen i Göteborg.

GPBM Nordic AB är en heltäckande leverantör av energilösningar, belysning och säkerhetslösningar

Lokalen man ny hyr av Castellum hyrdes tidigare av Bagaren och Kocken.

– Vi på Castellum hälsar GPBM Nordic AB välkomna till våra moderna logistikfastigheter i Hisingens Logistikpark. Byggnaden som färdigställdes 2018 är en av Castellums modernaste logistikenheter, som med en invändig höjd om ca 12 meter och en mycket god bärighet kommer bidra till en effektiv lagring och hantering för GPBM Nordic AB, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.

Byggnaden som GPBM Nordic AB flyttar in i under våren 2022 och som ägs av Castellum inrymmer idag centrallager för Bagaren och Kocken. Fastigheten är strategiskt belägen i Sveriges bästa logistikläge, nära Göteborgs hamn, större trafikleder och med god kommunikation för alla anställda.

– Vi har tagit beslut om att uppgradera till nya och större lokaler för vår växande logistikverksamhet per den 1 april 2022. Vi har då valt det expansiva området längs Sörredsvägen. Viktiga kriterier för vårt beslut har bland annat varit att lokalerna ska ligga i ett bra läge, nära hamn och logistisk infrastruktur, och att lokalerna ska vara fräscha, moderna och flexibla för olika lösningar. Naturligtvis var det också viktigt med konkurrenskraftiga hyresvillkor. De lokaler vi fann hos Castellum visade sig uppfylla alla kriterier, och tidsmässigt passar det utmärkt då vi får lagom tid att planera och kan flytta när vi har som minst operativt arbete att göra, säger Gunnar Axelsson, CFO, GPBM Nordic AB.

Som granne får GPBM Nordic AB 2020 års vinnare av Årets logistiketablering Jollyroom.

Göteborgsregionen har under de senaste 17 åren rankats högst bland logistikorter i Sverige. Skälen till detta är Nordens viktigaste hamn, goda vägförbindelser, flygfraktterminal där man når 70% av Skandinaviens befolkning inom en radie om 50 mil.

Castellum har i flera lager- och logistikfastigheter i denna region med en yta om totalt 586 000 kvm. Fastigheterna är belägna i strategiska logistiklägen som Arendal och Hisings Backa samt i citynära lägen som Högsbo/Sisjön och Ringön. Efter förvärvet av Säve flygplats förfogar Castellum dessutom över 1 500 000 kvm logistikmark för expansion.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se