Genesta storköper av Unibail-Rodamco

Genesta storköper av Unibail-Rodamco

Transaktion

14 september 2017

Bolagen har nu avslutat en affär gällande ett shoppingcentrum: - Vi är mycket nöjda med vårt första förvärv i Sverige med GNRE Fund II, säger David Neil, vd för Genesta.

 

Genesta har, på uppdrag av Genesta Nordic Real Estate Fund II, köpt Arninge Centrum av Unibail-Rodamco. Köpcentrumet omfattar 20 300 kvadratmeter och har ett strategiskt läge i Täby.

- Vi är mycket nöjda med vårt första förvärv i Sverige med GNRE Fund II. Arninge Centrum har en fantastisk potential och vi ser positivt på handelsverksamheten i Sveriges snabbväxande kommuner. Arninge Centrum är fondens sjunde förvärv i Norden och vi fokuserar aktivt på att utöka vår portfölj av fastigheter i Sverige och i de andra nordiska länderna, säger David Neil, vd för Genesta.

Arninge Centrum ligger intill E18 i Täby, en av Sveriges rikaste kommuner. Området är på väg in i en urbaniseringsprocess som innefattar bland annat tusentals nya bostäder, nya satsningar på kollektivtrafik, mer handel och fler arbetsplatser.

- Genesta har förvärvat en fastighet med stor utvecklingspotential, och vi kan nu fokusera på vår kärnverksamhet, säger Lars Åke Tollemark, CEO of Unibail Rodamco’s Nordic operations.

Roschi och KPMG har varit Genestas rådgivare i transaktionen.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se