Geelys skalar upp på Lindholmen i Göteborg

Geelys skalar upp på Lindholmen i Göteborg

Stadsutveckling

19 augusti 2022

I början av sommaren sattes spaden i marken för kontorsfastigheten B46, Geelys senaste satsning i Uni3-campuset på Lindholmen i Göteborg.

 Här fortsätter expansionen av techklustret med 17 500 kvadratmeter i Göteborgs mest innovativa område. ”Det blir också en plats för de företag som ser Geely som en intressant samarbetspartner”, säger Magnus Koch, affärsutvecklingschef på Geely Innovation Centre AB.

Geelys framfart på Lindholmen i Göteborg kan inte undgått någon. Med visionen att fortsätta resan med att skapa en mötesplats för innovatörer på Lindholmen föddes tanken om Geelys senaste satsning med projektbeteckningen B46. 

I området har de haft sex byggrätter och behovet var först att bygga fem byggnader, men med en outnyttjat byggrätt expanderade deras planer.

Vi vill kunna få med oss hyresgästerna tidigare i processen än vad vi kunde i vårt första hus.

– B46 blir ett mer traditionellt kommersiellt fastighetsprojekt där vi inte har bara interna hyresgäster från början utan här får vi profilera detta separat men ändå som en del av Uni3-campuset. B46 är ett sätt att färdigställa campuset där huset ska vara det femte elementet i Kinas fem element. Vi får den kompletta “väst möter öst”-kopplingen och det är ett sätt att bejaka den långa traditionen mellan Kina och Göteborg i affärsliv och handel. Det blir också en plats för de företag som ser Geely som en intressant samarbetspartner, säger Magnus Koch, affärsutvecklingschef på Geely Innovation Centre Management AB.

Det lilla extra

B46 får 12 våningar med totalt 17 500 kvadratmeter kontorsytor och huset kommer från början att programmeras i flera olika storlekar på kontoret. Ett våningsplan spänner över drygt 1 450 kvadratmeter och det finns goda möjligheter att hyra ett helt plan, men det går också att få plats med flera kontor på samma våning.

Magnus Koch, affärsutvecklingschef på Geely Innovation Centre Management AB

– Vi vill kunna få med oss hyresgästerna tidigare i processen än vad vi kunde i vårt första hus. Alla interna bolag var med hela tiden och vi byggde ytorna efter deras behov, de externa ytorna blev då lite lidande. Den här gången kan vi programmera ytorna efter de behov som finns och det finns en god grundflexibilitet. Vi är ganska övertygade om att vi ska kunna hyra ut hela huset och inte sitta med vakanser.

 

Läs hela artikeln på Lokalguiden

Denna artikel skapades av Pernilla Gillbert på Lokalguiden

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se