Fullt hus för Svenska hus
Foto: Svenska Hus

Fullt hus för Svenska hus

Uthyrning

7 februari 2018

Svenska Hus i Skåne har färdigställt uthyrningen av fastigheten Residenset.

 

De två hyresgästerna, som totalt hyr 700 kvadratmeter, är Sydväst Arkitekterna och Omegapoint. De nya hyresgästerna flyttar in i fastigheten den första maj 2018.

Fastigheten ligger i centrala Malmö med mindre än 200 meter till Malmö central. Närheten till goda kommunikationer är en viktig parameter tillsammans med den anrika fastighetens långa historia.

– De avgörande faktorerna för vårt val var kombinationen av lokalens skick, dess läge, takhöjd, de fina och väl disponerade ytorna, säger Fredrik Lundbeck, vd på Omegapoint Malmö AB.

Uthyrningen innebär att Svenska Hus lämnar sitt nuvarande regionkontor och flyttar till fastigheten Davida på Amiralsgatan. Under de närmaste åren kommer Davida att rustas upp och moderniseras samtidigt som fastighetens unika karaktär med stora fönster, ljusgård och öppna, sociala ytor kommer behållas.

– Davida kommer genomgå en upprustning. Fastigheten ligger strategiskt i Malmö med närhet till kommunikationer, och vi känner av efterfrågan på den här typen av lokaler i centrala Malmö, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se