Förvärvar byggrätter i Uppsala Bild: Derome

Förvärvar byggrätter i Uppsala

Bostäder

8 december 2022

Samarbetet mellan familjeföretaget Derome och fastighetsutvecklaren Reliwe fortsätter - nu är det klart att företagen via ett gemensamt bolag utvecklar ett område med 10 000 kvm BTA småhus i Uppsala. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under hösten 2023.

- Vi är glada att ännu en gång utnyttja styrkan i våra respektive bolag och tillsammans utveckla fler attraktiva bostadsområden i trä. Det finns en stor efterfrågan på fler småhus och vi ser fram emot att kunna presentera ett starkt förslag med fokus på det hållbara träbyggandet samt att skapa en hög social trivsel för områdets boende säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.

Bostäderna kommer att byggas i området Fullerö Hage som ligger cirka en mil norr om Uppsala. Närheten till E4:an och Storvreta station gör området utmärkt för familjer som vill bo lugnt och naturnära, men på smidigt pendlingsavstånd till Uppsala.

- Vår ambition är att fortsättningsvis öka byggrättsportföljen och växa i starka tillväxtregioner likt Uppsala. Vi är även stolta över vårt samarbete med Derome, ett av Sveriges starkaste varumärke inom träindustri. Tillsammans har vi förutsättningarna och viljan att utveckla eftertraktade och klimatsmarta bostäder säger Gurmo Endale, partner på Reliwe.

Ett långsiktigt samarbete

Det är i dagsläget inte fastställt när byggnationen påbörjas, men Deromes husproducerande fabriker står redo när det blir dags, en trygghet när bostadsmarknaden gungar menar Johan Axelsson, vd inom Derome Husproduktion.

- Vi har ett lyckat samarbete med Reliwe och jag ser fram emot att få bidra med både kunskap och byggnation till projektet i Uppsala. Bostads- och fastighetsbranschen befinner sig i ett utmanande läge, men nu är det viktigt att vi tillsammans vågar investera för framtiden. Att äga produktionskedjan från skog till färdigt hus ger oss förutsättningar att kunna utmana och utvecklas även när marknaden förändras.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se