Första spadtag för Vista

Första spadtag för Vista

Stadsutveckling

13 mars 2023

I förra veckan togs det första spadtaget för Wihlborgs kontorshus Vista och tillhörande mobilitetshubb.

Vista är Wihlborgs fjärde kontorshus i Hyllie.Bygget påbörjas av mobilitetshubben i de nedersta våningarna med cirka 430 parkeringsplatser, 45 laddplatser med förberedelser för fler, bil- och cykelpoollösningar, samt cykelparkering med möjlighet till omklädning och dusch. Från mobilitetshubben kommer det att finnas direkt access till trapphus och husets kontorslokaler. Planerad byggstart för kontorsdelen är hösten 2023. Huset certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, Well och Noll CO2.

Spadtaget togs av Andreas Schönström (S), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden, Malmö stad, Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs och Jimmy Bengtsson, koncernchef för Veidekke, med hjälp eldrivna grävskopor.

–I Vista kombineras en fantastisk vy över staden, stora våningsplan, flexibilitet, grönskande takterrasser och den högsta miljöprestandan. Men det mest utmärkande för det här projektet är nog ändå den stora satsningen på mobilitet. För den som ska hit ska det vara en självklarhet att kunna göra det på ett klimatsmart och bekvämt sätt, oavsett om det är med cykel, tåg, buss eller elbil. Det är roligt att vi nu är med och bidrar till Hyllies höga ambitioner på hållbarhetsområdet med en stor och funktionell mobilitetshubb, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Cykelrum Kvartetten

Efter spadtaget invigdes det unika cykelrum som ligger på entréplan i Kvartetten (Pulpeten 5), med ”cykelspa”, reparationsmöjligheter och konstverk skapade av återvunna cykeldelar.

– I Kvartetten kan alla börja sin arbetsdag med att cykla in i ett ljust, välkomnande och utsmyckat utrymme där man kan tvätta cykeln, pumpa däck och underhålla det som behövs. Ett bidrag till ökad arbetsglädje, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Genom cykelrummet löper en gång där tak och golv fått avvikande mönster och färg. I taket syns ett raster tillverkat av återbrukade cykeldelar målade i en grön färg inspirerad av det italienska cykelmärket Bianchi.

I taket hänger en pampig takkrona som är tillverkad av återbrukade cykeldelar och vars utseende och form är inspirerad av venetianska glaskronor.

I cykelrummets underhållsavdelning kan cykeln få en välbehövlig behandling. Där kan cyklisten, utöver att tvätta cykeln, även pumpa däcken och ta hand om den, i en konstnärligt inramad miljö. Ramen är skapad av kasserade cyklar av modernt snitt. I Kvartetten har den första hyresgästen, Trygg-Hansa, redan börjat flytta in.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se