Previous Next

Första bilderna från Helio Slussen

Stadsutveckling

1 december 2023

Helio öppnade nyligen ännu en anläggning, och denna gången vid Slussen i Stockholm. Här har det före detta Tyrénshuset förvandlats till ett levande kontorhus anpassat för den nya generationens hybrid-arbete.

Huset, som numera går under namnet Rymden, är ett hus med både traditionella kontor, coworking, mötesrum som kan bokas per dag, gym, podcast-studio, café och mycket mer.

- Helio Slussen har vi väntat på att få öppna i snart två år, och det är fantastisk känsla att äntligen vara i mål. Läget är minst sagt supercentralt bredvid t-banan, men nästan ingen Stockholmare har varit innanför dörren på det här huset eftersom det tidigare var huvudkontor för Tyréns. Huset är numera totalrenoverat från topp till tå med terrasser med utsikt över Stockholms inlopp, lounger, coworking, gym och större kontor, säger Eric Spongberg, kommersiell chef på Helio.

Interiören är skapad i samarbete med KAKA Arkitekter och går i varma färger, med inspiration från både 70-talet och detaljer från just rymden. Miljön är formad för det nya flexibla, hybrida arbetslivet med extra fokus på bra belysning & mötesteknik för både det lilla videomötet eller det med hundratals deltagare från olika delar av världen. Som vanligt finns också ett brett utbud av aktiviteter för de som är medlemmar på Helio, med tex PT-ledda pass, frukostar, föreläsningar, medlemsluncher och workshops.

2023 har varit ett år av tillväxt för Helio, som öppnat tre nya anläggningar i Stockholm under 2023 och summerar till tio anläggningar. Under 2024 kommer också nya Helio Frösundavik att öppna i Gate:01 i Solna.

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns bolaget på 10 platser i Stockholm och Malmö samt har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se